Nieuw Amsterdam gebouw  ›  Concept

Concept

There’s a new kid in town
Soms is een herontwikkeling net nieuwbouw. Dat geldt zeker voor nieuwAmsterdam. Hier is door een grootschalige herontwikkeling een kantoor en een stadsplein met een compleet nieuw gezicht ontstaan. De locatie is dynamisch, multifunctioneel en goed bereikbaar. Het gebouw is transparant, duurzaam en flexibel. Aan het plein zijn hoogwaardige voorzieningen gekomen zoals horeca met terrassen en een hotel. Hier vinden bedrijven en organisaties alles wat ze nodig hebben om het nieuwe werken tot een succes te maken.

Life is where the living starts
Het nieuwe werken is meer dan alleen flexibel omspringen met werkplekken en werktijden. Het is ook een statement over identiteit, sfeer, kwaliteit van de omgeving, ligging, bereikbaarheid en duurzaamheid. Al deze elementen spelen een rol als u kiest voor het nieuwe werken en nieuwAmsterdam voorziet bij uitstek in al deze facetten: centraal gelegen, veel voorzieningen, eigen identiteit, modern en duurzaam. Daarnaast kent het gebouw grote vloeren waardoor verschillende indelingsvarianten gemakkelijk te implementeren zijn.

A sustainable office is a must
Bij de herontwikkeling van nieuwAmsterdam is hoog ingezet op duurzaamheid. Het gebouw is voorzien van een aansluiting op stadsverwarming en -koeling en heeft volledig nieuwe energiezuinige klimaatinstallaties. Daarnaast zijn de kantoorvloeren voorzien van TL5-verlichting met daglichtregeling en bewegingsdetectie. Tenslotte is het glas vervangen door blank zonwerend HR++ glas. Dit alles heeft ertoe geleid dat het gebouw een energielabel A heeft. Daarnaast kwalificeert het gebouw zich voor een BREEAM-label ‘very good’. En zeg nou zelf, wat is meer duurzaam dan het herontwikkelen van een bestaand gebouw?

Facts:
Project: herontwikkeling nieuwAmsterdam
Locatie: Hoekenrode, Amsterdam Zuidoost
Programma: 30.700 m² kantoor, 250 hotelkamers, 1.200 m² horeca
Opdrachtgever: CBRE Global Investors namens DOF Development Fund C.V.
Architect: de Architekten Cie

 

 

Gerelateerd