Nieuw Amsterdam gebouw  ›  Gebouw  ›  Herontwikkeling

Herontwikkeling

Naast het volledig vernieuwen van de inrichting van de kantoorverdiepingen, voorziet de herontwikkeling van nieuwAmsterdam in een drietal belangrijke uitgangspunten: transparantie, multifunctionaliteit en duurzaamheid.

Transparantie
Uitgangspunt bij de herontwikkeling was om plein en gebouw beter te verbinden. Om dit te bereiken is een aantal maatregelen getroffen. Zo is het glasoppervlak in de gevel aanzienlijk vergroot en is het oude spiegelglas vervangen door transparant zonwerend HR++ glas. Ook zijn de plinten van het gebouw opengebroken en uitgebouwd met een 7 meter hoge glazen serre met colonnade. In deze serres zijn de nieuwe entreehallen van de kantoren en het hotel alsmede horeca units ondergebracht. Daarnaast is het bruggebouw, waaronder de onderdoorgang naar het winkelcentrum zich bevind, voorzien van een volledige glasgevel en is het bouwwerk in de onderdoorgang gesloopt zodat een vrij doorzicht naar het winkelcentrum is ontstaan. Ten slotte is de bovenste verdieping van het gebouw omgevormd naar een volledig glazen ‘executive penthouse office’.

Multifunctionaliteit
Een prettige werkplek gaat veel verder dan alleen een goed kantoorgebouw. Een plezierige omgeving met veel voorzieningen wordt steeds belangrijker gevonden. nieuwAmsterdam voorziet hierin door niet alleen kantoorruimte aan te bieden, maar ook in te zetten op een ***hotel en horeca. Tezamen met de vele voorzieningen in de buurt maken deze functies te locatie bij uitstek dynamisch en multifunctioneel.

Duurzaamheid
Bij de herontwikkeling van nieuwAmsterdam speelde duurzaamheid een belangrijke rol. Het gebouw heeft een Energielabel A (zeer energiezuinig). Dit komt onder meer door: stadsverwarming en -koeling, TL5 verlichting met daglichtregeling en bewegingsdetectie, nieuwe zuinige (klimaat)installaties en nieuwe elektrische- en brandinstallaties. Daarnaast komt het pand in aanmerking voor een BREEAM ‘very-good’ certificaat. Bijkomend voordeel is dat de renovatie van bestaande kantoren, zoals nieuwAmsterdam, hoe dan ook duurzamer is dan nieuwbouw.

Gerelateerd