Nieuw Amsterdam gebouw  ›  Gebouw  ›  Techniek

Techniek

Het gebouw (1984) is in de periode 2011-2013 volledig herontwikkeld. De kantoren zijn voorzien van nieuwe systeemplafonds, TL5 verlichting met daglichtregeling en bewegingsdetectie, nieuwe sanitaire groepen, nieuw transparant HR++ glas en nieuwe luxe afwerkingen in de entreegebieden en lifthallen. Het gehele gebouw is voorzien van een nieuwe duurzame installatie met klimaatklasse B. Het gebouw heeft 2,8-voudige ventilatie (60 m3 per uur) waarbij de lucht 100% wordt ververst, zonder recirculatie. Zie ook de beknoptie technische omschrijving.

Binnenklimaat
Het beoogd binnenklimaat is 21 graden. Bij hoge buitentemperaturen bedraagt de binnentemperatuur maximaal 25 graden met 125 overschrijdingsuren. Bij het dimensioneren van de koeling is uitgegaan van een interne warmtelast van 40W per m2. Er wordt 10% reserve koelvermogen in de hoofdleidingen aangebracht voor specifieke doeleinden zoals vergaderruimtes.

Eigen installaties
Daarnaast heeft de koude aansluiting zoveel capaciteit dat extra koeling voor bijvoorbeeld serverruimtes of een dealingroom zonder plaatsing van extra koelmachines mogelijk is. Elk bouwdeel heeft zijn eigen installaties, waardoor overwerkschakeling per bouwdeel mogelijk is (per vloer is optioneel).

Verhoogde vloeren
Het gehele gebouw heeft verhoogde vloeren, waardoor de databekabeling en elektravoorzieningen eenvoudig op elke gewenste plek op de kantoorvloer aangebracht kunnen worden. Hierdoor is het kantoorgebouw volledig flexibel en kan elk inrichtingsconcept eenvoudig geïmplementeerd worden.

Gerelateerd