Nieuw Amsterdam gebouw  ›  CBRE Global Investors sluit huurovereenkomst met ServiceNow voor Europees hoofdkantoor in gebouw nieuwAmsterdam

CBRE Global Investors sluit huurovereenkomst met ServiceNow voor Europees hoofdkantoor in gebouw nieuwAmsterdam

30 Jan 2013 -

ServiceNow en CBRE Global Investors Nederland hebben een langjarige huurovereenkomst afgesloten voor de vestiging van het Europese hoofdkantoor van ServiceNow in kantoorgebouw nieuwAmsterdam te Amsterdam. Vanaf 1 oktober huurt ServiceNow 4.050 m2 kantoorruimte.

ServiceNow is een van de toonaangevende providers op het gebied van cloud-based IT-oplossingen. ServiceNow is een snel groeiend bedrijf en heeft recent een succesvolle beursemissie aan de NYSE gehad.

Er is bewust gekozen voor deze nieuwe ‘place-to-be’. Door de revitalisatie van de openbare ruimte op het Hoekenrodeplein, de grondige renovatie van nieuwAmsterdam en een veelzijdigheid aan  voorzieningen, straalt de locatie exact dat uit wat bij ServiceNow past. Daarmee verwachten zij hun aantrekkingskracht op generatie-Y te versterken.

Het gebouw nieuwAmsterdam stamt uit 1984 en wordt in de periode 2011-2013 volledig herontwikkeld, waarbij het gebouw tot op de betonstructuur wordt gestript en opnieuw wordt opgebouwd. Architect Branimir Medic van de Architekten Cie is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Het huidige kantoorgebouw wordt omgevormd tot een multifunctioneel gebouw met 31.500 m² kantoorruimte, 1.200 m² horeca en het hotel van 8.400 m². Samen met de vele voorzieningen in de buurt maken deze functies de locatie dynamisch en multifunctioneel. Eerder werd al bekend gemaakt dat Nuon Energy het grootste gedeelte van de kantoorruimte van nieuwAmsterdam gaat huren en The Vincent Hotel Group een Hampton by Hilton hotel in het gebouw zal realiseren. Met de aanhuur van ServiceNow is nieuwAmsterdam binnen 1 jaar na start van de herontwikkeling nagenoeg volledig verhuurd.

Colliers International trad op als adviseur van ServiceNow. CBRE Global Investors NL werd bij deze transactie bijgestaan door DTZ Zadelhoff, die samen met JonesLangLaSalle verantwoordelijk waren voor de verhuur.