Nieuw Amsterdam gebouw  ›  Eerste huurders voor nieuwAmsterdam

Eerste huurders voor nieuwAmsterdam

22 Dec 2011 -

Het multifunctionele herontwikkelingsproject nieuwAmsterdam mag zijn eerste nieuwe huurders verwelkomen. CBRE Global Investors Nederland is langjarige huurovereenkomsten overeengekomen met V.O.F. Marmaris en Brasserie Hoekenrode B.V.

Marmaris huurt ca. 338 m² horecaruimte ten behoeve van de vestiging van een mediterraans lounge restaurant. Het restaurant zal open zijn voor ontbijt, lunch en diner en serveert mediterraanse specialiteiten. Daarnaast komt er ook een bar voor een borrel met kleine hapjes. Het interieur zal ontworpen worden door bureau IDing.

Brasserie Hoekenrode huurt ca. 519 m² horecaruimte voor een brasserie/grand café. De brasserie zal geopend zijn voor de lunch, diner en borrel. De keuken serveert gerechten met een aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding. Het interieur is ontworpen door Heineken Interieur Adviezen.

Bram Kruit Retail Real Estate Solutions bracht beide transacties tot stand namens verhuurder CBRE Global Investors.

nieuwAmsterdam is een belegging van het CBRE Dutch Office Fund en wordt momenteel ingrijpend herontwikkeld. Het programma voorziet in 29.000 m² hoogwaardige kantoorruimte, een hotel van 250 kamers, 1.500 m² horeca en 1.300 m² overige voorzieningen. Het eerste kantoorgebouw wordt in april 2012 opgeleverd. De oplevering van de eerste horeca-units staat voor oktober 2012 gepland. Tegen die tijd zal ook Stadsdeel Zuidoost begonnen zijn met de herinrichting van plein Hoekenrode gelegen tussen gebouw nieuwAmsterdam en het Station Amsterdam Bijlmer ArenA