Nieuw Amsterdam gebouw  ›  Hampton by Hilton hotel in gebouw nieuwAmsterdam

Hampton by Hilton hotel in gebouw nieuwAmsterdam

13 Sep 2012 -

The Vincent Hotel Group (TVHG) en CBRE Global Investors Nederland hebben een langjarige huurovereenkomst afgesloten voor de realisatie van een Hampton by Hilton hotel in gebouw nieuwAmsterdam in Amsterdam Zuidoost. TVHG heeft daartoe een franchise overeenkomst gesloten met Hilton. Hampton by Hilton is het driesterren product van Hilton en dit is het eerste Hampton by Hilton hotel In Nederland.

De verbouwing tot het 260 kamers tellende hotel is inmiddels in volle gang en zal naar verwachting in april 2013 geopend worden. Gebouw nieuwAmsterdam is een belegging van het CBRE Dutch Office Fund. Mulderblauw architecten is verantwoordelijk voor de inrichting van het hotel en Interstate Hotels & Resorts zal het hotel gaan managen namens TVHG.

Het gebouw nieuwAmsterdam stamt uit 1984 en wordt in de periode 2011-2013 volledig herontwikkeld, waarbij het gebouw tot op de betonstructuur wordt gestript en opnieuw wordt opgebouwd. Architect Branimir Medic van de Architekten Cie is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Het huidige kantoorgebouw wordt omgevormd tot een multifunctioneel gebouw met 31.500 m² kantoorruimte, 1.200 m² horeca en het hotel van 8.400 m². Samen met de vele voorzieningen in de buurt maken deze functies de locatie dynamisch en multifunctioneel. Eerder werd al bekend dat Nuon Energy het grootste gedeelte van de kantoorruimte van nieuwAmsterdam gaat huren.

Stadsdeel Zuidoost is verantwoordelijk voor de herinrichting van de openbare ruimte van plein Hoekenrode. De realisatie van een hotel in nieuwAmsterdam past binnen de doelstelling van stadsdeel Zuidoost om van het plein het nieuwe stadshart van Amsterdam Zuidoost te maken, dat de ArenA Boulevard en winkelcentrum Amsterdamse Poort met elkaar verbindt. Het nieuwe plein sluit straks aan op de nieuw te realiseren plint van nieuwAmsterdam, waarin de horeca gehuisvest zal worden.

 Colliers International trad op als adviseur van The Vincent Hotel Group. CBRE Global Investors NL werd bij deze transactie bijgestaan door Bricks and Brains.