Nieuw Amsterdam gebouw  ›  Nuon Energy huurt 26.000 m² in nieuwAmsterdam

Nuon Energy huurt 26.000 m² in nieuwAmsterdam

15 Mrt 2012 -

N.V. Nuon Energy, een dochteronderneming van Vattenfall AB, en CBRE Global Investors Nederland hebben een langjarige huurovereenkomst afgesloten voor 26.000 m² in nieuwAmsterdam in Amsterdam Zuidoost. Het gebouw zal naar verwachting eind 2013 door Nuon in gebruik worden genomen. NieuwAmsterdam is een  is een belegging van het CBRE Dutch Office Fund.

Het gebouw nieuwAmsterdam stamt uit 1984 en wordt de komende jaren volledig herontwikkeld, waarbij het gebouw tot op de betonstructuur zal worden gestript en opnieuw wordt opgebouwd. Architect Branimir Medic van de Architekten Cie is verantwoordelijk  voor het ontwerp.

Het huidige kantoorgebouw wordt omgevormd tot een multifunctioneel gebouw met 30.500 m² kantoorruimte, 1.500 m² horeca en een ***hotel met 250 kamers. Samen met de vele voorzieningen in de buurt maken deze functies de locatie dynamisch en multifunctioneel. Daarnaast speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Het gebouw krijgt straks een energielabel A en komt bovendien in aanmerking voor een BREEAM ‘very good’ certificaat.

Stadsdeel Zuidoost is verantwoordelijk voor de herinrichting van de openbare ruimte van plein Hoekenrode. Het plein wordt het nieuwe stadshart van Amsterdam Zuidoost dat de ArenA Boulevard en winkelcentrum Amsterdamse Poort met elkaar verbindt. Het nieuwe plein sluit straks aan op de nieuw te realiseren plint van nieuwAmsterdam, waarin de horeca gehuisvest zal worden.

Nuon is een energieonderneming die met 6.000 medewerkers ruim 2,3 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland. Een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijk energielevering staat daarbij centraal. Nuon produceert en levert gas, electriciteit, energiegerelateerde producten, warmte en koude en helpt haar klanten om het energieverbruik te beperken. Nuon is onderdeel van Vattenfall. 

Lexence trad op als juridisch adviseur van CBRE Global Investors. De juridische begeleiding aan Nuon werd verzorgd door Nauta Dutilh. NL Real Estate trad op als commercieel adviseur van Nuon.

Met deze transactie is het grootste deel van de kantoorruimte in nieuwAmsterdam verhuurd. Er is nog ca. 4.500 m² voor de verhuur beschikbaar. DTZ Zadelhoff en Jones Lang LaSalle verzorgen de verhuur namens CBRE Global Investors.