Nieuw Amsterdam gebouw  ›  Start bouw eerste fase

Start bouw eerste fase

30 Mei 2011 -

Vandaag is Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen gestart met de eerste fase van de herontwikkeling van nieuwAmsterdam. De eerste fase betreft bouwdeel A, B en E. De Nijs is de bouwkundig aannemer en verantwoordelijk voor de sloopwerkzaamheden, de vernieuwing van de gevel en de bouwkundige werkzaamheden aan de binnenzijde van het gebouw. Oplevering van de eerste fase staat gepland voor december 2011.

Een van de eerste werkzaamheden betreft het plaatsen van een proefstuk van de nieuwe gevel. Dit proefstuk zal begin juni gereed zijn. Daarna zal het pand aan de binnenzijde tot aan het beton skelet gestript worden. Onderdeel van de sloopwerkzaamheden betreft het bouwwerk onder de onderdoorgang naar de Amsterdamse Poort (het ‘Wybertje’). Deze sloopwerkzaamheden staan gepland voor eind juni en begin juli.

Naast De Nijs zijn er twee nevenaannemers gecontracteerd voor het aanbrengen van nieuwe installaties in nieuwAmsterdam. Het betreft Burgers Ergon voor de electrotechnishe installaties en Van Galen voor de werktuigbouwkundige installaties.